Osaava luottamusmies on reilun työelämän kivijalka

Luottamusmies on työpaikalla paljon vartija. Kouluttautuminen ja oman osaamisen kehittäminen ovat menestyksekkään edunvalvontatyön A & O. Luottamusmiehen peruskoulutus muodostuu perus- ja jatkokurssista.

  • Luottamusmiesten peruskurssilta saat eväät, jotta pääset alkuun edunvalvontatyössäsi.
  • Kahden viikon jatkokurssilla syvennät osaamistasi, kasvatat taitojasi ja opit luottamusmiehen hyvää työtapaa.
  • Palkkatekniikan kurssi antaa hyvät valmiudet valvoa ja kehittää palkkausjärjestelmien toimivuutta sekä osallistua myös vaativuusarviointityöhön.
  • Luottamusmiehen toimintakenttä on laaja ja roolit moninaiset. Murikassa on iso valikoima täydennyskursseja, joiden avulla voit rakentaa asiantuntemustasi juuri omaan tarpeeseesi.
  • Sinulla on oikeus osallistua työnantajan tuella myös Murikan pitkäkestoiseen koulutukseen (1 kk ja 3 kk), joilla kasvatat asiantuntijarooliasi.  

Luottamusmiehenä olet oikeutettu palkalliseen koulutukseen

Luottamusmiehellä ja hänen varamiehellään on työehtosopimuksen määrittelemä oikeus koulutukseen, jota tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää. 

Luottamusmieskurssit kuuluvat työnantajan tuen piiriin. Tukeen ovat oikeutettuja pääluottamusmies ja varapääluottamusmies, luottamusmies ja varaluottamusmies sekä tietyin edellytyksin ammattiosaston puheenjohtaja. Työnantaja maksaa ansionmenetyskorvauksen keskituntiansion mukaan ja ateriakorvauksen opistolle. Lue lisää työnantajan tuesta ja sen ehdoista!

Tutustu kurssivalikoimaan!