Fritid i Murikka

På Murikkas folkhögskolekurser tar studiedagarna vanligtvis slut klockan fem. Tiden därefter har ägnats åt studenternas egen tid och rekreation.

Ett av de mest älskade ställena vid Murikka är den nyligen renoverade strandbastun med torvtak vid Näsijärvi sjö. Den veduppvärmda bastun (Iso Hiisi) rymmer högst 25 bastubadare åt gången, den eluppvärmda (Pikku Hiisi) 10 personer. Från bastuns värme kan man plumsa i Näsijärvi sjö såväl på somrarna som på vintrarna.

Murikkas sporthall renoveras år 2017 och är tillsvidare stängd. När den blir färdig betjänar den studenter ännu bättre än tidigare. En liten spaavdelning byggs också i utrymmet med bubbelbadkar, badtunnor och bastur. När renoveringen blivit färdig tags även idrottssalen, gymmet och klätterväggen i bruk.

Mutteri-klubi är en trivsam utskänkningsrestaurang och ett fritidsutrymme. På Mutteri kan man spela biljard, kasta pil och trivas i gott sällskap med olika brädspel eller med en drink. Alltemellanåt arrangerar vi även kvällssamkväm med program.

Murikkas omgivning och natur är som skapade för friluftsliv och joggning. Ta på dig bra skor och vandra på naturstigen som slingrar längs stränderna. Stanna för en kopp kaffe kokat över öppen eld vid ett gapskjul och njut av den imponerande utsikten. Få svetten att rinna på en joggningstig genom att springa eller när snöläget tillåter genom att skida, eller leta efter geogömmorna på området. Spela frisbeegolf på parkområdet eller låna en roddbåt och beundra Murikka från Näsijärvi sjö. Man kan även fråga i receptionen efter cyklar, gångstavar, utomhusspel och metspön. Det finns tillräckligt med att göra!