Murikan remontti etenee - vaiheittain

23.01.2017

Murikassa on meneillään mittava perusparannushanke, joka päivittää 1977 rakennetun opiston nykypäivän vaatimuksiin. Noin 16 miljoonan euron investointihanke etenee vaiheittain. Muun muassa rantasaunat ovat jo valmiit, ja ensimmäiset uudistetut majoitushuoneet on otettu käyttöön helmikuussa 2017. 

Mikä Murikassa muuttuu?

Murikan remontti kunnioittaa opistorakennuksen parhaita puolia. Isoja ulkoisia muutoksia ei tehdä, mutta asumismukavuutta parannetaan.

  • Majoitushuoneisiin tulee TV ja ilmastointi. Kylpyhuoneet remontoidaan ja valaistus uusitaan.
  • Vanhasta uimahallista loihditaan pieni, viihtyisä spa-osasto. Sinne tulee kaksi poreallasta, kylmäallas, infrapunasauna ja höyrysauna. Vanhat perinteiset saunat jäävät myöskin käyttöön. Ulos rakennetaan kaksi kylpytynnyriä. Tilaan tulee myös takkahuone-kokoustila.
  • Opiston koulutustilat pintaremontoidaan ja kalusteet vaihdetaan. Luokkiin tulee ajanmukainen ilmastointi sekä jäähdytys, ja valaistus uusitaan.
  • Auditorioon uusitaan sisustus sekä tekniikka
  • Mutteri-klubissa ei tapahdu suuria muutoksia, tosin tanssisalina toiminut huone otetaan talotekniikan käyttöön.
  • Yläravintolan pintamateriaaleja uusitaan ja tilaa kehitetään entistä toimivammaksi pienin muutoksin.

Energiansäästöä uusilla ratkaisuilla

Perusparannushankkeen yhteydessä otetaan käyttöön maakylmä ja maalämpö. Myös jäähdytysjärjestelmän hukkalämpö hyödynnetään lämmityksessä. Eristyksen parantaminen säästää myös jatkossa energiaa.

Remonttiaikataulu:

17.12.2016 – 7.2.2017 tehtiin haastavimmat talotekniikan rakennus- ja muutostyöt
Helmikuussa 2017 otettiin puolet huoneista uudistettuna käyttöön. Hotellipuolen 2-vaiheen remontti alkoi muissa huoneissa.
Spa-osasto ja urheiluhalli valmistunee syyskuussa 2017

Päärakennuksen koulutuspuolen sekä ravintolatilojen remontti valmis 2017 loppuun mennessä
Ulkoalueet rakennetaan remontin jäljiltä uudelleen keväällä 2018.

Murikan toiminta työelämän kansanopistona jatkuu normaalisti uudistamisohjelman aikana ja myös sen jälkeen. Koska opiston tilat ovat rajoitetusti käytössä vuonna 2017, osa kursseista pidetään remontin aikana Murikan Hakaniemen sivutoimipisteessä Helsingissä.

« Uutislistaukseen