Työkalupakki kuntoon - koulutusta uusille luottamusmiehille

23.01.2017

Viime syksynä työpaikoilla valittiin uusia luottamusmiehiä. Ehkä juuri sinä olit yksi heistä. Kukaan meistä ei ole seppä syntyessään – ei myöskään vasta valittu uusi luottamusmies. Luottamusmies on tehtävässään kuitenkin paljon vartijana, joten tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii tietoa ja taitoa.

Peruskurssille...

Uuden luottamusmiehen tulisi yhdessä työnantajansa kanssa katsoa heti sopiva ajankohta luottamusmiesten peruskurssille. Peruskurssilla tutustutaan luottamusmiehen rooliin (tehtävät, oikeudet ja velvollisuudet). Tämän lisäksi tutustutaan luottamusmiehen keskeisiin työkaluihin: työlainsäädäntöön, työehtosopimukseen ja muihin säädöslähteisiin. Kurssiviikon aikana opiskelijan tietotaitoa kartuttaa myös kokemustenvaihto muiden luottamusmiesten kanssa sekä tarinat toisilta työpaikoilta.

Jatkokurssille...

Luottamusmiesten peruskurssilta ammennettuja tietoja ja taitoja testataan ja syvennetään luottamusmiesten jatkokurssilla. Kurssi sisältää paljon erilaisia ongelmanratkaisutehtäviä ryhmätöinä. Myös yritystalouden keskeisiin käsitteisiin ja tunnuslukuihin tutustutaan käytännönläheisesti, kun pyöritetään kuvitteellista yritystä lautapelin muodossa.

Ja vielä täydennyskursseja eri teemoista...

Murikka tarjoaa työkaluja myös paikalliseen sopimiseen, neuvotteluvalmiuksiin, viestintä- ja tietoteknisiin taitoihin sekä moneen muuhun. Koko vuoden koulutustarjontaan voit tutustua koulutussivuilla.

Murikka on oivallinen paikka tietotaidon hankkimisen ja verkostoitumiseen sekä uusien kaveruus- ja ystävyyssuhteiden luomiseen. Lisää kursseista.

Tervetuloa Murikkaan!

« Uutislistaukseen