Muutoksen eväät – Kolmen kuukauden kurssi

Kolmen kuukauden kurssi järjestetään seuraavan kerran vuonna 2025.

Henkilöstön edustajien tehtävät ovat usein vaativia. Ilman jatkuvaa uuden oppimista niistä ei kunnialla selviä.  Akkuja on välillä myös ladattava.

Muutoksen eväät –kurssi syventää luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen, liiton hallinnon edustajien ja muiden järjestöaktiivien osaamista. Se antaa valmiuksia itsenäiseen ongelmanratkaisuun, tutkimalla oppimiseen sekä oman toimintaympäristön analyysiin. Opiskelu koostuu kaikille yhteisistä sekä valinnaisista opinnoista. Opiskelija vaikuttaa henkilökohtaisen oppimissuunnitelmansa kautta itse siihen, millainen opinnollinen kokonaisuus kolmesta kuukaudesta muodostuu.

Muutoksen eväät -kurssilla korostetaan itsenäistä, yhteistoiminnallista ja tutkivaa oppimista, jotta osallistujat saisivat reppuunsa itsenäinen tiedonhankinnan ja arjen ongelmanratkaisun eväitä. Näitä taitoja on mainio mahdollisuus kehittää, kun aikaa on kokonaiset kolme kuukautta.

Ei ole ollenkaan hassumpi idea hengähtää hetki työelämän paineista, keskittyä itsensä kehittämiseen ja hankkia lisää osaamis- ja jaksamisresursseja edunvalvonnan tuleviin haasteisiin. Aina kun ihminen kokee osaavansa itse ratkaista eteen tulevia arjen ongelmatilanteita ja valintoja, hän saa sivutuotteena myös itseluottamusta hoitaa tehtäviä, joihin on tullut valituksi.

 

Osallistumisoikeus Murikan pitkäkestoiseen koulutukseen samoin kuin palkanmaksuperusteet vaihtelevat eri sopimusaloilla.  Selvitä oman sopimusalasi määräykset koulutussopimuksestasi (TES). Kysy tarvittaessa neuvoa liiton koulutusyksiköstä. Samalla saa tietoa kurssin taloudellisesta tuesta.

 

Murikan pitkiä kursseja järjestetään vuorovuosin :

  • Vuonna 2023 Muutoksen eväät – Kolmen kuukauden kurssi.
  • Vuonna 2024 Osallistujan areenat – Kuukauden kurssi.

Lisätietoja kurssista: opettaja Marjo Nurmi, etunimi.sukunimi@teollisuusliitto.fi