Luottamusmiesten peruskoulutus

Luottamusmies on työpaikalla paljon vartija. Kouluttautuminen ja oman osaamisen kehittäminen ovat menestyksekkään edunvalvontatyön A & O. Luottamusmiehen peruskoulutus muodostuu perus- ja jatkokurssista.

  • Luottamusmiesten peruskurssilta saat eväät, jotta pääset alkuun edunvalvontatyössäsi.
  • Kahden viikon jatkokurssilla syvennät osaamistasi, kasvatat taitojasi ja opit luottamusmiehen hyvää työtapaa.
  • Luottamusmiehen toimintakenttä on laaja ja roolit moninaiset. Murikassa on iso valikoima täydennyskursseja, joiden avulla voit rakentaa asiantuntemustasi juuri omaan tarpeeseesi.
  • Oikeutesi osallistua työnantajan tuella myös Murikan pitkäkestoiseen koulutukseen (1 kk ja 3 kk), joilla kasvatat asiantuntijarooliasi, voit tarkistaa alasi sopimuksesta liiton sivuilta.

Luottamusmiehenä olet oikeutettu palkalliseen koulutukseen

Luottamusmiehellä ja hänen varamiehellään on työehtosopimuksen määrittelemä oikeus koulutukseen, jota tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää.

Luottamusmieskurssit kuuluvat työnantajan tuen piiriin. Tukeen ovat oikeutettuja pääluottamusmies ja varapääluottamusmies, luottamusmies ja varaluottamusmies sekä tietyin edellytyksin ammattiosaston puheenjohtaja. Työnantaja maksaa ansionmenetyskorvauksen keskituntiansion mukaan ja ateriakorvauksen opistolle.Lue lisää aiheesta  työnantajan tuki