Murikan voimanaiset vapaaherrattariksi

edit

Murikan henkilökunnassa tapahtuu muutoksia, kun kaksi pitkään vaikuttanutta vakituista opettajaa siirtyy eläkkeelle syksyn kurssien pyörähtäessä käyntiin.

 

Eijan mukana lähtee huikeaa osaamista

Murikan tietotekniikanopettaja Eija Laakso jäi eläkkeelle. Eija aloitti työt opistolla harjoittelijana 1.4.1985, 36 vuotta sitten. Työtehtävät ovat vaihdelleet matkan varrella, ja näin Eijasta tuli Murikan laaja-alaisin osaaja: koulutussuunnittelun ekspertti, kullanarvoinen atk-tukihenkilö, Murikan it-teknologian väsymätön kehittäjä ja -suunnittelija, opetuksen sinnikäs markkinoija ja erittäin pidetty opettaja, joka jaksoi kädestä pitäen auttaa niin digitumpeloita kuin nörttejäkin.

Eijan mukaan korona-aika tarjosi hänelle lempeän lähdön eläkkeelle, mutta vieläkin on vaikea ymmärtää, ettei tietokonetta tarvitse avata heti herättyä. Niinpä nyt on aikaa olla lastenlasten kanssa. ”Mummon murut saavat jakamattoman huomioni”, kertoo Eija.

Eija lähettää lämpimät terveiset kaikille opiskelijoille ja muistuttaa jatkuvan koulutuksen tärkeydestä. Työtovereilleen opistolla ja koko liitossa hän toivottaa jaksamista työelämän muutoksissa. ”Pitäkää huoli Murikasta!” kuuluu vielä lämmin kehotus.

Tietotekniikan opetus ja Murikan IT-asiat siirtyvät Asko Viitalan osaaviin käsiin.

 

Helin yhteiskunnallinen ja järjestötoiminta jatkuu, vaikka opetushommat jäävät

Järjestötoiminnan opettaja Heli Hokkanen jättää Murikan opetustyöt ja siirtyy viettämään eläkeläisen kissanpäiviä. Aktiivisena yhteiskuntavaikuttajana tunnettu Heli löytää silti varmasti tekemistä oman kotikuntansa Ähtärin kunnallispolitiikan rautarouvana, joten laakereilla ei levätä.

Murikan opettajana Heli ehti toimia yli 20 vuotta. Sitä ennen Murikka tuli hänelle tutuksi opiskelupaikkana sekä opiston lyhyillä että pitkillä kursseilla. Käytännön järjestötoiminnan osaamista on kertynyt pitkästä urasta lukuisissa luottamustehtävissä sekä kunnallispolitiikassa, työelämässä sekä ammattiyhdistysliikkeessä. Lisäksi Heli pätevöityi työhönsä opiskelemalla yhteisöpedagogiksi.

Siinä on iso aukko täytettäväksi Murikan pienessä opettajakunnassa, kun jämäkkä ja kehittämishaluinen Heli poistuu opettajakunnasta. Aukkoa lähtee kuromaan umpeen Helin seuraajaksi valittu Heidi Koivisto-Haataja.